tisdag 30 april 2013

TÄVLINGAR OCH BETÄCKNINGS SÄSONG OCH SOMMARBETE

Nu är det full fart på både tävlingar betäcknings säsongen och fram över är det många hästar som får en vilo period och bara få ha det bra på någon sommar äng.

Tänk på att det är många som är lite kinkiga med att vattnet inte smakar som hemma.

Vi har alltid givit våra hästar, lite äppelcider vinäger i vattnet, om vi åker med hästarna hemifrån så tar vi med Äppel cider vinäger och häller det i vattnet då känner dom ingen skillnad på vattnet hemma och borta. Vi är då säkra att dom får i sig det vatten som dom behöver. Sedan är det väldigt bra för leder tarmar och mat smältningen. Det är även bra för både hund och katt.

Äppelcider vinäger är dessutom bra att andvända för att lindra hudirritationer hos hästar som har sommareksem.
Blanda 2 msk äppelcider vinäger och i liter vatten, skölj eller duscha sedan svans och man.

Man kan ge i fodret om nu inte hästen ,hunden eller katten gilla smaken i vattnet. En liten skvätt räcker i maten, men vill man ge hästarna i vatten karet så som jag gör räcker det med 2 msk vinäger 4-5 gånger i veckan. Rent vatten vill djuren ha lika mycket som vi vill, det är viktigt för allas hälsa ;)

På Markebäcks gård utanför Askersund finns nu dessa fantastiska hingstar om ni går i tankarna att betäcka ert sto.

CANTBURY
VDL SHERATION
FRIENDSHIP
FANGO IN BLUEx
LASANDOS

Min härliga springare är kanske inte lika fin men ack så trevlig min Lyster är, han är faktiskt perfekt för mig. Jag både rider och kör honom, han går fram överallt. Han är en lugn och väldigt trygg häst. Vi har haft honom sedan han var sex månader,  den 8 Maj fyllar han 16 år.
Då blir det morots tårta ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar