lördag 6 april 2013

LÖRDAG MORGON ;)

Hästarna har fått komma ut och fått mat, likaså har både hundarna och katterna fått mat så nu är alla mina fyrbenta vänner nöjda och glada.

Solen har inte visat sig idag ;( men vi har ju haft fantastiska dagar här i Askersund men stålande solsken väldigt länge, så vi ska vara nöjda. Tycker synd om alla som jobbar inomhus varje dag och inte hinner vara ute så mycket, det blir entligen helg och då är det mulet tråkigt ;(

Nu är det inte så lång tid kvar till vi ska släppa våra hästar på betes släpp "underbart" men farligt.

Det är en fröjd att se när dom släpps och springer iväg helt överlyckliga. Men det gäller att man tar det försiktigt med det nya gröna farliga gräset. Det blir fler och fler hästar som drabbas av den fruktansvärda sjukdommen Fång. Jag ska berätta mer om den, och lite vad man kan göra när man fått en fång häst. Förr var det nästan bara kallblods hästar och små ponnyer och små Russ som fick fång, men nu drabbas alla raser Fullblod, Halvblod, Araber, Lippizzaner ja alla hästar kan råka ut för den hemska sjukdom. Så tar det försiktigt när ni släpper era hästar på nytt grönt gräs, endast korta korta stunder i taget.

Det kan rädda deras liv, och en fruktansvärd plåga för hästen.

Skriver mer senare. Ha det bra till dess ;)

1 kommentar:

  1. Trevlig sida och mycket bra skrivet.

    Hälsning från Eskilstuna
    Lena Tomas barnen och alla djuren.

    Ha det bra Eva!

    SvaraRadera