måndag 28 december 2015

VIKTIG INFO TILL HÄSTÄGARE


MORGAN STRÅLMAN

Så här skriver Morgan!

Det ovanligt varma och fuktiga vädret, har verkligen gynnat förekomsten av mögel i grovfodret. Torrt hö som inte skyddats blir återfuktat och mögel och mögeldamm sprids. Plastade balar blir snabbare dåliga o s v. Hästar är känsliga för mögel och det behövs ganska lite för att sätta igång en infektion i mage-tarmsystemet. Det är väldigt svårt att se yttre tecken på detta förrän efter flera veckor. Då kan det bli löst bajs, slöhet, dålig ork, hosta vid ansträngning och vitt snor. Med tiden blir magen allt sämre och infektionen sprider sig med blodet till hela kroppen. Så var noga med att undvika mögel, ge antimögelmedel (AME-sensi2) förebyggande eller vid behov. Det är ett billigt och effektivt sätt att slippa hälsoproblem. Får man inte stopp på infektionen så blir det mycket mer komplicerat och dyrare att få ordning på hälsan. Förebygg !!

Tack för att du ger oss så mycket bra information så att vi kan göra allt för att våra fyrbenat vänner ska må bra :)


2 kommentarer:

  1. Väldigt bra att veta :) Tack! Underbara bilder på hästarna, dom ser ut att må toppen. Ha det så bra du och djuren / Lina

    SvaraRadera
  2. Hej Lina! Tack själv Lina :) men vi ska tacka Morgan för all info han delar med sig av om djurens bästa. Våra hästarna mår toppen och har det så bra nu när det kommit lite snö, mycket bus blir det. Tack Lina för det här året!

    SvaraRadera