fredag 22 januari 2016

RENT FRISKT VATTEN ÄR LIVSVIKTIGT!


Jag skriver det igen och igen!

Rent vatten till våra djur är lika viktigt som rent friskt vatten till oss själva. Det är lika viktigt nu på vintern som på sommaren.

Vi har den förmånen att ha det här hemma i vårt avlånga land, det handlar bara om att se till att våra djur har tillgång till det.

Hur svårt kan det vara?

Att ge inte allt för kallt vatten till hästarna så här års minskar risken för kolik, likaså att ge utfodring flera gånger per dag i små högar gör också att man minskar riskerna för att hästen ska bli sjuk.

Det är mycket kostsamt även om man har en bra försäkring. Och det är så mycket lidande för hästen om den får kolik / tarmomvridning och som i värsta fall kan leda till döden.

Bra grovfoder och friskt vatten och  lagom med motion kommer man långt med om man vill undvika kolik. Det är inte alltid det lyckas även om man gör så gott man kan, men då har man iallafall försökt. och kan känna sig nöjd med det.

Ha en fortsättning på vintern, njut av era fyrbenta vänner och det fantastiska vädret som vi har just nu.

 
 
 

6 kommentarer:

 1. Sofa Andersson22 januari 2016 11:53

  Dom flesta är nog det en självklarhet, men för att för många är det inte det. Dom skulle få djurförbud! Det är så många hästar som inte har tillgång till vatten under vintertid och som också får alldeles för stora mängder mat och för några gånger per dag för att må bra, deras magar är inte gjorda för det. Dom ska ha som du skriver! Bra Eva det kan aldring skrivas om för mycket :) Kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sofia! Hoppas allt är bra med dig familjen och hästarna. Roligt att du tittade in här :) Ha det så bra. Kram!

   Radera
 2. Terese Jonsson22 januari 2016 21:44

  Väldigt viktigt du skriver om Eva. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Terese! Hoppas du hade lika fin helg som jag. Vi hörs senare angående kattförsäkringen :) Ha det gott!

   Radera
 3. LIVSVIKTIGT!/ Kramar från Anette och min vackra Rosaline :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette! Ja visst är det livsviktigt att våra djur får färkt vatten och lika viktigt att dom får bra mat precis som vi för att må bra och förhoppningsvis klara oss från svåra sjukdomar. Ha det så bra, och sköt om er nu. Kramar tillbaka till dig :)

   Radera