torsdag 7 januari 2016

ÄPPELCIDERVINÄGERÄppelcidervinäger andvänder jag till våra hästar. Jag häller en skvätt i deras dricksvatten varje dag, är bra för deras leder och dom får en skinande blank päls.

Nu när många hästar står inne på natten händer det att dom kan få hosta, pröva då att ge lite vinäger så får ni se om det går över om inte ring din veterinär. Vinägern är också bra att tvätta med utvärtes, det är bakretiedödande och lindrar klåda som hästarna får undersommaren med alla flygfän som irriterar.

Något som även är bra är för er som åker och tävlar på olika ställen, en del hästar är känsliga för att vattnet smakar olika på olika ställen. Börjar man då att ge en skvätt hemma så tar man med sig lite när man är ute och far  då känner hästen igen både smak och lukt på vattnet. Det kan vara värt att pröva :)

 
Ha en bra kväll allesammans!
 

2 kommentarer:

  1. Jag är jätt glad för alla bra tips som du skriver om, har en häst som är lite känslig för olika smaker på vatten när vi är ute och tävlar. Jag ska testa det med vinäger. Tack! / Patrik Karlsson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Patrik! Jag hoppas att det lyckas med en så en så enkel sak som lite vinäger :)Vatten är så viktigt! Lycka till och ha det bra :)

      Radera