tisdag 8 oktober 2013

SVENSKA HÄSTARS VÄRN


MÅNADENS HÄST HETER DUNDER.

Nu ska jag berätta om den lilla ponnyn som hade turen att träffa på en flicka som såg till att han för 15 år sedan kunde tas ifrån den gård som han var fruktansert vanskött på.

Efter några turer och samtal omhändertogs Dunder, han fick komma till ett akut hem som Svenska hästars värn ordande. Där han fick hjälp att bli av med sin tuffsiga vinterpäls som han hade trots att det var mitt i sommaren, pälsen var angripen av löss och han hade en hemsk hosta. Veterinären kunde konstatera att han hade dubbelsidig lunginflammation.

På akut hemmet fick han den bästa vården och kärleken och han tillfrisknade och blev en lycklig liten ponny igen. Nu är Dunder 19 år bor utanför Stockholm med andra hästkompisar och är en väldigt pigg och frisk ponny.

Ett mycket lyckligt slut på denna berättelse!

Vill ni hjälpa till med ett bidrag eller kanske ni vill och har möjligheten att ta han om någon häst där ute som far illa, hör då av er så hjälper jag er mer än gärna att få kontakt med de som jobbar så hårt för att rädda så många hästar som möjligt.




2 kommentarer:

  1. Härlig berättelse Eva :)
    Ha det bra!

    Gunilla med hästen Athena

    SvaraRadera
  2. Älskade Dunder Han går fortfarande i lektion på ridskolan Han älskade att bada och att busa lite han Han är som Stallets lilla maskot älskade älskade den där söta den där man kan inte tro att han var mager med tanke på att han ser ut nu❤❤❤

    SvaraRadera