tisdag 22 oktober 2013

SMUGGELHUNDAR


SVENSKA KENNEL KLUBBEN INFORMERAR.

Var femte hund som köps på nätet blir aldrig äldre än etthalvår. Det konstaterar Brittiska kennel klubben i en undersökning och Svenska försäkringsbolag bekräftar även de siffrorna. Det blir allt vanligare att köpa en hundvalpar som säljs på nätet har smugglats in i landet. De har ofta farit illa och det är vanligt att de bär på sjukdomar. Det är dessutom straff bart att köpa en in smugglad hund.

SÅ UNDVIKER DU ATT KÖPA EN SMUGGELHUND

Ta reda på varifrån hunden kommer, oavsett om du köper den i Sverige eller utomlans.
Begär att få träffa valpens mamma i hemmet.
Om säljaren säger att hunden har en stamtavla men att du ska få den senare, då finns det sällan varken stamtavla eller någon kennel där hunden är född.
Begär att få stamtavlan samtidigt som hunden.
Begär även att hunden ska vara grund vaccinerad och att du får ett köpeavtal och en Veterinär besiktning intyg som inte får vara äldre än sju dagar.
Hundar över fyra månader ska vara ID märkta. Om hunden anges vara Chip märkt ska intyg om märkning följa med köpet. Chipmärkningen ska framgå av besiktnings intyget.
Att köpa hund via Svenska Kennelklubbens webbplats är tryggt där är alla hundarna registrerade och har även stamtavla.

Men jag måste tillägga i detta att det finns så otroligt många seriösa uppfödare som inte har en uppfödar registrering hos Kennel klubben men har jätte fina valpar, både renrasiga och härliga blandras hundar.
Jag har många många kunder som brinner för det dom gör, att få så fina valpar och att alla deras små fyrbenta vänner ska komma till kärleksfulla hem.

Ni ska vara lika noga som uppfödaren att deras valp kommer till lämpliga hem, där dom har både intresse, tid och kärlek att ge en liten ny familjemedlem.
Besök valpen, syskonen och deras mamma och deras uppfödare.

SE HUR VALPEN HAR DET !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar