söndag 22 september 2013

MULEN SÖNDAGS MORGON


Hästarna gnäggar när dom hör att dörren öppnas, tankarna går till mat, mat, mat äntligen mat :) Lyster gnäggar ytterligare några gånger när han ser mig, vill väl vara säker på att jag inte glömmer honom.

Härligt att ta in dom till boxarna fulla av halm,  mat och gosaker. Lägga på ett täcke och mysa lite med dom. Lite musik spelar i bakrunden och man hör det underbara ljudet från tre tuggade hästar. Det är fantastiskt härligt!

Efter ett par dagar av oro för Minos är nu förbi. Han svällde upp på mulen, men är nu återställd. Vi vet inte om det var getingar eller ormbett, men jag lovar han var svullen. Hela mulen var alldeles tjock och han hade jätte ont. Vi fick hjälpa honom att äta för han kunde inte beta gräset själv, det gjorde för ont på honom. Tänk att se denna stora vackra häst så ynklig. Det är inte kul!

Transporten har varit färdig för att köra till Strömsholm om läget skulle blivit värre men med lite i is magen och telefon kontakt med veterinär från både Lotten, Distriktveterinärerna och Strömsholm vågade vi avakta.

Nu mår han bra, äter och dricker som aldrig förr och är nu alldeles rynkig på näsan precis som han brukar se ut.

Det är inte roligt när våra fyrbenta vänner blir sjuka och man inte vet vad som hänt eller hur dom mår.

MINOS DEN VACKRA MÅR NU BRA :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar