torsdag 14 juni 2018

BRA FÖR HÄSTARNA

BRÄNNÄSSLOR

Nu är brännässlorna som finast, massor av små frön som är nyttigt för hästarna. Nu gäller det att börja samla till vinter och nästa vår. Det jag plockade förra sommaren har räckt till nu :) Det känns så bar att kunna ge dom lite av de fina nässlorna nästan hela året.

 Torka och klipp det i små bitar och mums vad gott dom tycker att det är när jag serverar det :)

Man kan plocka Nässlan när som helst, men den bästa tiden är under blomning.

Nässlan är mycket rik på C vitamin, järn proteiner och fibrer. Egenskaper som är blodstilland, urindrivande, den ger bra blodcirkulation. Att den ger bra blodcirkulation är bra för de hästar som drabbats av fång.

Jag brukar ge våra hästar ca 20g torkad Brännässla om dagen, jag klipper dom i små bitar. Hästarna gillar det riktigt mycket.

Plocka inte nässlorna vid gösselstacken, där kan det finnas olika typer av mask som man inte vill att hästarna ska få i dig.

VIKTIGT!!!

När ni ger era hästar för förta gången var försiktiga, hästen kan få en allergisk reaktion. Nässelfeber, sluta då ge hästen mer. Kontakta veterinär och berätta vad som hände, nässelutslagen brukar se ut som små bubblor som kommer över hela kroppen. Men oftast går det över inom ett dygn. Men var lite vaksam när ni ger det första gångerna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar