fredag 16 oktober 2015

FRI VETERINÄRVÅRD FÖR DJURÄGARE SOM ÄR HEMLÖSA

 

Ideellt projekt stöttar hemlösas hundar


Förra helgen, på Djurens dag, öppnade veterinärkliniken Anicura på Gärdet i Stockholm sina portar och sin famn och välkomnade hemlösas hundar till gratis vård. Projektet drivs ideellt och är ett samarbete mellan Hundstallet, Anicura, Stadsmissionen och Svenska Djurskyddsföreningen.
 
De hundägare som dök upp lever på olika sätt i utanförskap. Några är hemlösa, andra bor i slussboenden eller i egna lägenheter. Så gott som samtliga har eller har haft någon form av missbruk – och alla har dålig ekonomi. Veterinärvård är dyrt, även sådant som att ta bort tandsten eller vaccinera.
Därför är det ideella projektet ”Fri veterinärvård för djurägare som saknar hem” ovärderligt för de här hundägarna. Två dagar per år – en helgdag i anslutning till Alla hjärtans dag och en i anslutning till Djurens dag – kan de komma hit med sina fyrbenta älsklingar och kostnadsfritt få djuren undersökta, vaccinerade och ompysslade. Om vidare vård krävs får hunden komma tillbaka på ett kostnadsfritt återbesök.
 
Det blev en trevlig dag, det var ca 25 st som kom och fick hjälp med sitt älskade djur allt från vaccination till mer veterinärvård. Alla djuren var väldigt fina och deras ägare var mycket glada och tacksamma för den här hjälpen, och att dom fick en trevlig dag berättar Carol Ringström som är enhetschef på kliniken för mig.
 
Jag hade möjligheten att dela ut reflxvästar till hundarna från Folksam till de som kom, mycket uppskattat enligt personalen som jobbade.
 
Tack till alla personal, härligt att ni finns för de som så väl behöver er :)
 

Ni är guld värda!
 
 
 

 

2 kommentarer:

  1. Så otroligt bra, helt underbart ! / Anna-Lena

    SvaraRadera
  2. Jag är så glad att jag kan bidra med något, det är så fint att alla personal ställer upp för de som har det svårt.

    SvaraRadera