onsdag 15 april 2015

MORGAN STRÅLMAN, HÄSTHÄLSA


Så här skriver Morgan på sidan Hästhälsa på naturligtvis.

Några aktuella saker att fundera på.
Efter flera vintrar i södra Sverige utan tjäle, så kan vi lugnt anta att förekomsten av knott, mygg o fästingar knappast blir mindre. Redan behandlade hästar för dessa problem behöver oftast fortsatt stöd för att inte råka illa ut igen. En underhållsdos med lämpligt medel kan vara en billig försäkring att slippa nya problem, men även en god hjälp till andra hästars immunsystem. Sånt ska börjas med nu, senast!
Mängder av hästar går med möge...l-svampinfektion som alltid ger dålig mage-tarmflora. Om ni inget märkt innan så blir det problem vid gräsbetet framöver. Förebygg genom att rensa ut möglet och stärk upp tarmfloran och magen med bakteriekultur för häst. ABSOLUT INGEN JÄST.
Hästar med svampinfektion får oftast väldigt dåligt immunförsvar i magen, vilket gör att dom lättare råkar ut för mängder med mask-parasiter. Varning för kemiska avmaskningsmedel, då dessa infektioner ofta skadar tarmar o slemhinnor. Risken är då att gifterna går rätt ut i blodsystemet och hästen blir förgiftad. Det finns flera mycket bra naturliga avmaskningskurer att tillgå, är det mycket mask är det bara att köra en längre kur. OBS vill ni göra en maskkoll EFTER avmaskning, så vänta ca 3 veckor innan ni gör det för att få ett relevant svar på ev kvarvarande problem.
Förebygga problem är det absolut bästa att göra, både för plånboken och hästen !!


Tack Morgan:)

Önskar er alla en härlig dag !
Minos den vackra

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar