torsdag 9 januari 2014

VALP I FAMILJEN


Många nya trevliga kunder redan har tecknat sin hund försäkring hos mig :) Lycka till med era små!

Det är ett stort ansvar man tar på sig att skaffa hund med det är också något helt fantastiskt att få vara tillsammans med dessa härliga fyrbenta.

Man ska vara noga med vem man köper hunden av att uppfödaren är seriös att valpen inte säljs innan den fyllt 8 vecko tidigare är olagligt enligt svensk lag. att hunden är veterinär besiktigad,  ID märkt och vaccinerad, annars så för man som ny hundägare ta det ansvaret att fixa det. Hälsa på valpen innan köp, träffa mamman och syskon och se hur dom har det. Mycket viktigt att man kollar upp så mycket som möjligt innan man bestämmer sig. Har dessutom uppfödaren tecknat en Dolda -fel försäkring på sin valpkull är det mycket mycket bra, då är valpen försäkrad i 3 år för dolda fel som kan visa sig senare i livet.

När man kommit hem med sin valp ska man registrera hunden hos Jordbruksverket, det ska göras innan valpen fyllt 4 månader.

Köp aldrig en in smugglad hund, dom far ofta väldigt illa och kan föra in smittsamma sjukdomar.

När ni tänkt igenom det noga och bestämmer er en ny familje medlem så tror jag det blir riktigt roligt, ni kommer ha en bästa vän som aldrig sviker och en massa roligt tillsammans.

Lycka till!


Här är min Acke som liten, nu har han hunnit blivit 2 år och är en fantastisk glad och fin kille som alltid är med mig :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar