söndag 30 juni 2019

SÖNDAEN DEN 23 JUNI

En väldigt härlig dag :)

Jag fick tag i Kristine och Gustav som är biodlare, berättade min historia och Kristine sa vi kommer och tittar.

Vi trodda att halva stallväggen skulle behöva rivas, men dom hittade alla bina i golvet på logen, och dom var många så otroligt många :) Gustav uppskattade det till ca 85 000 bin :) oj oj vilken tur att dom kom och tog hand om dom små liven.

Nu lever dom lyckliga i sin nya familj men massor av nya kompisar :) och vi kan andas ut och vara på stallbacken utan att vara rädda att dom ska sticka oss.

Tusen tack till er två fina som hjälpe oss, en stor sten från hjärtat föll när jag dagen efter ringde Anicimex av avbokade deras besök.

Att ha räddat 35 000 bin är stort!


4 kommentarer:

 1. Hej Eva! Det var en fin historia du berättade och som slutade lyckligt.
  Var in i vår kastvind och skulle hämta en låda, då fick jag se något underligt i ena hörnan. Jag skickade upp Håkan och han sa att det var ett getingbo. Det var enormt ca 50 cm gånger
  30 cm. Och så vackert. Det får vara tills vidare för vi kunde inte se några getingar.
  I dag hälsade min dotter på, blev så glad.
  Ha det så skönt i värmen. Kram Marianne

  SvaraRadera
 2. Hej Marianne! Hoppas allt är bra med er. Härligt att din dotter kom, det betyder så mycket och man blir så glad när man träffar dom :)Jag har hört att man kan sätta upp en brun pappåse där man ser att getingarna börjar bygga,då tror dom tydligen att det redan finns getinar som byggt där och försvinner. Jag ska sätta upp en på vår veranda och se om det fungerar :) Ha det nu så bra så hörs vi. Massor med varma kramar till dig du fina!

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat Eva, ha en skön sommar. Hälsningar från kalle K

  SvaraRadera
 4. Så fint att nu fick tag i dom Eva, ja det är riktigt stort. Kram Karin

  SvaraRadera