onsdag 2 mars 2016

EKOLLON OCH TRÄDETS BLAD


Det är mycket vi bör se över innan vi släpper våra hästar i vår och sommarhagarna.

Var extra noga med att titta om något giftigt växer där och alla staket är hela och att det inte finns något som dom fyrbenta kan göra sig illa på.

Vi kan inte skydda dom från allt, men vi måste göra det vi kan!

Alla vet nog att det gröna fina gräset som kommer kan vara mycket farligt för hästarna om man inte ser till att dom inte får i sig för mycket på en gång, lite i taget så har man större möjlighet att klara hästen från att få fång.

Fång är en sjukdom där hoven har inflammerats och vävnadsvätska har utgjutits vilket medfört sämre sammanbindning mellan läderhuden och hornkapseln. Sjukdomen är vanlig och innebär stort lidande för hästen och det blir väldigt kostsamt även om man har en bra försäkring.

Kanske inte alla vet att Ek är lika farligt både ekollonen och bladen. Så var försiktiga!

De finns de hästar som inte är så känsliga vare sig mot den nya fräscha gräset och Ekens gift som finns både i Ekollonen och i bladen, men inte skulle jag våga ta den chansen.
Ta det varligt när era hästar får njuta i sina nya sommarhagar, så sommaren förblir en njutning både för hästen och för er.

4 kommentarer:

 1. Bra att veta, då är det bara fram med sågen :) Tack Eva för att du ger oss så mycket bra tipps. Varma häsningar Lena Andersson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att jag kan hjälpa till lite :) ha det jätte bra.

   Radera
 2. Bra att veta. Tack för alla fina inslag :) Din kund Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa! Roligt att du tittade in på sidan :) Ha det bra tills vi hörs igen, det är väl när du får valpar och när hästen ska flytta över till mig. Lycka till!

   Radera