tisdag 16 december 2014

JULEN KNACKAR SNART PÅ DÖRREN



JULENS HÄRLIGHETER OCH FARLIGHETER

Nu är snart julen här, många av er har kommit hem med en liten kattunge eller en liten nyfiken hundvalp. Farorna är många så här i juletid, lite ni bör vara försiktiga med är Julrosor, julstjärnor Hyacinter, Amaryllis några av blommorna som vi brukar ha på julen och de är alla giftiga och kan ge svåra diarrer, kräkningar samt svåra magplågor.

Choklad, ta alltid bort godiset från bordet om er katt eller hund kan komma åt det, russin är också farligt om dom fyrbenta får i sig.Ge inte rester från skinkan eller från den andra julmaten. Låt djuren få den mat som dom är vana vid, då blir det minst problem.

Något mer som är viktigt att tänka på är julklappspapper och dess snören, otroligt roligt att leka med men ack så farligt att få mer i magen.

Ja visst är det härligt med jul och att få fira med sin nya familjemedlem är ju helt fantastiskt, så var försiktiga så att inte julen slutar på något djursjukhus.

Om hunden eller katten har fått i sig något olämpligt ring alltid veterinär så att ni kan rådfråga vad ni ska göra .

Njut allt ni kan av er lilla vän, nära och kära!







Detta var lite vad ni ska vara försiktiga med, önskar er alla en härlig helg!


1 kommentar:

  1. Hej Eva! Tack för all hjälp med alla mina frågor om försäkring. Vilka bra tips du skriver om på din fina hemsida. Jag återkommer och försäkar min lilla valp innan jag hämtar hem henne. Stort tack igen, det betyder mycke. Mvh Åsa

    SvaraRadera